Strict Standards: Non-static method GenericDataObject::IncludeAllDataClasses() should not be called statically in /home/ocrotire/public_html/data/init.php on line 17

Strict Standards: Non-static method _SettingsData::_GetAllObjects() should not be called statically in /home/ocrotire/public_html/fw2.0/data/objects/_GenericDataObject.php on line 385
M De La Morpheus

Stiri

Concurs de benzi desenate

Comisia a lansat un concurs destinat tuturor elevilor şi tinerilor din Uniunea Europeană.În baza celor trei principii strategice ce susţin lansarea planului de acţiune al Comisiei Europene relativ la ameliorarea ...

"Am dreptul la protectie" - Clasament final

Clasamentul la concursului de postere "Am dreptul la protectie" este urmatorul:         Categoria 10-14 ani  1.  Margareta (a)         Toia Ramona                      Bacau  2.  Gemanarii              Nedelcu Simona                Braila  3.  Licuricii                   Nedelcu Simona                Braila  4.  Margareta (b)        Toia ...

Eurocetatenie

In perioada 24 septembrie - 4 octombrie Comisia Europeana Directia Generala Justitie, Libertate, Securitate a organizat in Romania, prin intermediul Fundatiei FOC o campanie de informare a cetatenilor privind drepturile ...

Concursuri

M...de la Morpheus

Proiectul M...de la Morpheus, dezvoltat și implementat de Fundația Familia și Ocrotirea Copilului în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog are ca obiectiv general îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu istoric de consum de droguri, care se află într-o formă de tratament și a familiilor acestora din București.

Pe parcursul unui an din totalul de 600 de persoane cu istoric de consum de droguri, 60 vor fi asistate, oferinduli-se o serie de servicii- terapie de grup, terapie prin muzica, psihodrama, activităţi de timp liber etc.- ce nu se regasesc pe piața serviciilor sociale, proiectul venind astfel în completarea celorlalte eforturi terapeutice realizate în centrele de asistenţă integrată.

Dependenţa de stupefiante nu este numai o dependenţă fizică; dependenţa psihică cântăreşte la fel de mult în procesul terapeutic.Proiectul M...de la Morpheus vine în întâmpinarea acestor probleme generate de dependenţa psihica.

Impactul proiectului asupra acestor beneficiari constă in crearea premiselor pentru funcţionarea socială (dezvoltarea unui stil de viaţă sănătos, continuarea studiilor, gasirea unui loc de munca, îmbunătăţirea relaţiilor cu familia.)

Această categorie de beneficiari va fi selectată de către specialiştii din proiect împreună cu responsabilii Agenţiei Naţionale Antidrog implicaţi în proiect.Beneficiarii provin din cele trei centre de asistență a persoanelor cu istoric de consum de droguri ale Agenției Naționale Antidrog. Ei urmează o formă de tratament medical și sunt stabilizați din acest punct de vedere. Nu se acceptă persoane care se află în consum activ de droguri.

De cele mai multe ori, relaţia beneficiarilor cu familiile lor este o relaţie aflată în impas, conflictuală. De aceea dorim dezvoltarea unor activităţi pentru ameliorarea acestor relaţii conflictuale. Astfel, familiile acestora sunt beneficiari indirecţi ai proiectului. La nivelul acestora, impactul constă în stabilizarea relatiilor, în prevenirea şi evitarea conflictelor.

O altă categorie de beneficiari direcţi este cea a elevilor şi cadrelor didactice: 1.000 de elevi si 100 de profesori din 5 şcoli şi 5 licee din Bucureşti. La nivelul şcolii nu există un program coerent şi structurat de prevenire a consumului de droguri, de promovare a unui stil de viaţă sănătos, de promovare a unor valori precum non-discriminarea şi non-etichetarea.

În eforturile de îmbunătăţire a relaţiei consumatorilor de droguri cu comunitatea, considerăm că activităţile propuse la acest nivel au dublu impact: creşterea gradului de conştientizare, în ce priveşte problematica consumului de droguri la nivelul comunităţii, precum şi promovarea valorilor de non-discriminare şi non-etichetare, de înţelegere a faptului că un consumator de droguri nu trebuie privit ca un infractor, ca un duşman al comunităţii ci ca o persoană ce trece printr-o perioadă dificilă a vieţii şi care are nevoie de sprijinul comunităţii.

Şcolile şi liceele din Bucureşti în care se vor derula activităţile vor fi selectate de către specialiştii din proiect împreună cu specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog din cele 6 centre de evaluare, prevenire şi consiliere din Bucureşti.

Sumar proiect    Afis Proiect M- fata    Afis Proiect M -spate

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014

Finantatori:

Responsabili: